Make your own free website on Tripod.com


NazadPre svega da kazem da ovo nema nikakve veze sa onom emisijom koja se vrti na televiziji. Cak sam ja pre ovde stavio naslov nego sto je ona pocela da se prikazuje. A ovo i nije tako losa tema, samo neko treba da pise. Evo na primer...


Sta reci o najpopularnijoj igrici nas svetu, mislim svaka rec je suvisna. Svako ko je barem na pola sata seo da odigra, pao je na dupe ako  smem da se tako izrazim.  Counter-Strike je u osnovi modifikacija HL. Odlikuju je igrivost, super net cod, malo zastareo ali odlican Half-Life engine koji je  izradjen na osnovu Quake II engine-a. Ali to nije sve zbog cega je on toliko dobio na svojoj popularnosti. Po mom misljenju zavisnost ove igre je u zelji za osvetom koju oseti igrac kada ga  neko ubije (figurativno) koja ga tera da i dalje igra samo da bi se osvetio ima veliki udeo na  popularanost same igre. Ali mi cemo ovde govoriti o nekim osnovnim stvarima kako igrati Counter-Strike a ne ispasti kao pocetnik.

Kao prvo cemo se pozabaviti podesavanjem same igre. Najbolja rezolucija za igranje je 800x600 jer pri zumiranju sa snipom dobija se veci pregled terena, a i cuo sam negde da na vecim rezolucijama moze se desiti da server proguta ispaljene metkove. Kontrole podestite po vasoj zelji. A sada neke konzolne komadne koje sluze za poboljsavanje igre (nije varanje).Bavicemo se samo podesavanjima za klijente tj, igrace na serveru. A sa serverskim komandama cemo se pozabaviti drugom prilikom.

sensitivity "2" ovom komandom se podesava osetljivost misa, raspon se krece od 0.5 pa do 20. Sa sto manjim sensitivity-jem lakse ce te nanisaniti igraca a da vam nisan ne bezi.

cl_dynamiccrosshair "0" ukoliko je podeseno na 0 nisan ce vam se brze suzavati, a sa 1 ce biti vise preciznije a pri hodanju nisan ce biti veliki.

cl_bobcycle "0" sluzi za smanjivanje trzaja prilikom pucanja.

gl_spriteblend "0000" za podebljavanje nisana kod svih snipera i zuma kod Steyr Aug-a, i Sig Commando-a.

cl_sidespeed "400"

cl_forwardspeed "400"

cl_backspeed "400" Ove komande sluza za podesavanje brzine kretanja, na svim serverima ovo podesavanje je setovano na 400 tako da sve preko ili manje samo ce da vam odmogne.

A sada ukoliko zelite da igrate Counter-Strike na internetu OBRATITE PAZNJU na ove komande jer ce vam mnogo pomoci da smanjite lag. Verujem da se sada pitate sta je lag, pa lag je ustvari kasnjenje u komunikaciji sa serverom zbog nedovoljne brzine prenosa podataka.

cl_rate "3000"

rate "3000" Ove dve komande uvek drzite na 3000. Maksimum je 4000 pa mozete  i  staviti toliko samo ukoliko imate neku bolju vezu sa internetom.

cl_cmdrate "20"  Ovu komandu drzite na 20 nikako manje, mozete i povecati ukoliko se konektujete preko 50000 bps, i ako nije velika guzva na serveru.

cl_updaterate "15"  A ovu podesavajte prema guzvi na serveru, ako nije velika slobodno povecajte.

Veoma vazna stavka je i da  podesite konekciju tj.

My Computer -> Dial-Up Networking -> desni taster na konekciju i Properties -> Server Types, i tu iskljucite Enable Software Compression. Pa sad kliknite TCP/IP Settings... i ukljucite Use IP header compression i to ce vam malo povecati prenos.

Sa ovim podesavanjima uspecete da smanjite lag na oko 160. I spremni ste da igrate Counter. To bi trebalo da je sve. Potrudicu se da uskoro napisem i neke serverske komande.

                                                                                      written by  t2k | eRAZOR

Sve komentare, kritike i pitanja slati na stojka_x@yahoo.com

 

[Vrh]

 

 

Sudden Strike

Igrica koja je u potpunosti opravda reč RTS. Ustvari, da mene neko pita zaslužuje da dobije još jedno R. Možda ja neću baš najbolje sve to opisati, ali kako sam ja igrao i šta sam radio duga je priča. Igrica je podeljena u kampanje i samostalne misije. Cela priča prati drugi svecki rat, priča koja još ni danas nije iscrpljena. Kampanje su: Rusi, Nemci i Saveznici. Ako igrate, igrajte po ovom redu, jer tako idu nivoi težine. Zaboravite na beskonačno štancanje vojske, zaboravite na resurse ili bilo šta drugo. Dobivate određen broj vojnika i druge opreme pa navali. Svaka jedinica ima određen broj municije, a ako se istroši tu su kamioni za snabdevanje koji takođe imaju određenu količinu resursa. Vremenom se dopunjavaju, ali još brže se dopunjavaju pomoću snabdevanja iz aviona ili ako se nađu sanduci negde na mapi. Svaka jedinica isma svoj helt. Kada je oštecena 50%, popravlja se sama polako. Ako ima manje do 25% neće moći da se kreće ali će se i dalje popravljati. Pešadija kada je ispod 50% polako gubi helt do 0, a svi znamo šta to predstavlja. Tenkove i ostale stvari popravljate sa snabdevačima, a pešadiju u bolničkim kamionima. Naravno, sve bi to malo bilo glupo da imaš samo ograničenu vojsku koju moraš da čuvaš kao malo vode na dlanu. U zavisnosti od uspeha a i kao sam scenario, dolazi pojačanje. Ono ne može da se bira, jednostavno je random.

Sama pešadija u ovoj igri je skoro beskorisna, ali je tu da napravi opšti utisak, kao i da se postavlja na zauzete haubice i topove. Dosadno je kada ti kao pojačanje dođe nekih 10 kamiona, i svi se jednostavno nagomilaju bez reda. Ja volim da napravim ogromnu gomilu i tada pokušam da bilo šta učinim u jednom jurišu. Znate li šta uspevam kada nalete na grupu haubica ili tenkova? Da proširim groblje i ostavim gomilu udovica. :) Protiv tenka su potpuno bespomoćni, osim kada su dovoljno blizu da krljnu neku bombu. Nisu loši ni za postavljanje mina i čišcenje, ali se to ne isplati mnogo. Jedina jedinica u pešadiji koju cenim jesu snajperisti. Ostale jedinice su znatno bolje. Svaka strana naravno ima neke svoje posebne detalje, ali se na kraju sve svodi na isto. U principu, jedna dobra divizija tenkova može da reši rat. Simpatično je to, a isto toliko i nervira, da ako su tenkovi na velikoj gomili, i ako jedan strada, može sa sobom da odvede i pola bataljona. U igri nema najboljeg među najboljima, svi su relativno izbalansirani. 

Samo okruženje u kojem se igra igra je fenomenalno. Svaka strana govori na svom jeziku, a i mnoge jedinice imaju svoje zasebne odgovore na komandu. Iako je cela igra urašena u 2D grafici, zbog modela koji su prilično vešto napravljeni, stiče se utisak 3D strategije. Naravno, tu su i male šifrice da bi vam pomogle da stignete do premota. Ne pokušavajte da izigravate heroja, prosto je nemoguće. 

RESULT CHEAT CODE 
Invincibility **superman 
99 Star Bomber **starcraft 
Full map **nofog 
Map hidden **staticfog 

Na kraju nešto što sam ja otkrio. U Nemačkoj kampanji, postoji misija koja se zove Sudden Strike. Cilj misije je da branite obale Francuske od napada, a misija je da zauzmete ostrvo na severo-istoku, gde se nalazi jedna kućica. Misija bi naravno trebalo da traje satima, ali sasvim slučajno sam primetio da imam nekoliko padobranaca na raspolaganju. Jednostavno pošaljite padobrance na kuću, i ako vam se posreći gotova misjia! 

Možda ovo nije baš kako sam ja zamišljao da ću pisati, ali sam malo se i odmorio od ove igrice, pa je i memorija popustla. Sećam se samo reči ruskog oficira kada ga pošaljete u napad- URAAA! ZA STALJINA!!! (Naravno, ja smatram da je Staljin greška komunizma, ali to nije sada na raspravi. :) 

[Vrh]

 

Warcraft 3 je najjaca multiplayer stragija jer kombinuje elemente RTS(Pink) i RPG . Postoje 4 osnovne rase : Undead, Night Elf, Human i Orc. Svaka ima svoje heroje koji prezlaze u nivoe skupljanjem iskustva.

Human - Paladin - Heroj koji ima mogucnost da leci, ima stit koji je

ja kilavim zubu i ostoju jer oni su slepci

Marko je degen jer ne voli tu igricu a sava spava ki konj i nezna sta prica. Va uopste ne igra igrice jer je mrtav

 

U poverenju Worf The DickAche